På balettklubbens möten får vi ofta ta del av spännande berättelser.

Här är vår ambition att ni ska få ta del av än fler berättelser från människor som på ett eller annat sätt knyter an till dans.

Sinéad Brodd

Jag heter Sinéad Brodd och är 23 år gammal. Jag bor i Stuttgart som ligger i sydvästra Tyskland.

Eva Holland-Nell

Mitt namn är Eva och jag befinner mig just nu i Stuttgart, Tyskland. Jag är anställd vid Stuttgartbaletten och har varit där sedan 2017.

Samira Bethke

Hej!
Jag heter Samira Bethke, är 19 år och har precis fått min Bachelor I klassisk balett på Kunsthøyskolen i Oslo. Mamma är från Los Angeles och pappa är från Sverige. Jag har växt upp i Sverige tillsammans med min familj. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år för att studera i Oslo och nu har jag fått mitt första kontrakt med Nasjonalballetten Ung! Jag ser verkligen fram emot det kommande året!

Evgeniya Victory Gonzalez

Hej!
Jag heter Evgeniya Victory Gonzalez jag dansar och bor i Tjeckien.
Jag dansar med Tjeckiska Nationalbaletten i Prag. Det är mitt andra år tillsammans med kompaniet. Jag har gått på Kungliga Svenska balettskolan hela vägen från början till studenten.

Allt är dans

Författaren Madeleine Hessérus berättar om sin väg in i dansen:
Så långt tillbaka jag kan minnas har jag varit hängiven Rörelsen. Ett av mina allra första minnen är hur jag en tidig morgon står vid en halvöppen dörr till mina föräldrars sovrum och upptäcker hur en mängd små guldskimrande partiklar dansar runt i luften, dammkorn får man förmoda, som kommit i rörelse av luftströmmen vid dörren och som fått färg av solljuset. Jag kan inte ha varit mer än två, kanske tre år, men jag minns upprymdheten över att ha fått syn på något som så ogripbart och oväntat rör sig i luften.

Scroll to Top