Balettklubbens reseverksamhet
 
Allt sedan klubbens första verksamhetsår har speciellt utformade gruppresor arrangerats i egen regi till olika  platser med framstående balettkompanier. Första resan gick till dåvarande Leningrad och den senaste till Berlin. Vi har besökt resmål från New York i väst till Moskva i öst men även våra grannländer Norge, Danmark, Finland, Estland och Lettland.
 
Besök på balettföreställningar och kontakt med balettchefer, dansare och koreografer har gett resedeltagarna inblickar i livet bakom scenen och gett större förståelse av det krävande arbete som krävs för att vi som publik ska få uppleva danskonstens bredd, virtuositet, skönhet och dramatik med större förståelse och inlevelse.
 
Någon av resekommittens ledamöter medföljer varje resa och vi anlitar seriösa researrangörer och kunniga lokala guider.
 
Vi hälsar alla klubbmedlemmar välkomna!

Stuttgart – resan som dessvärre inte blev av.

Våren 2020 planerades det en resa till Stuttgart och Stuttgart Ballet. Som vi alla vet kom det en pandemi i vägen. Nu när vi anar slutet på detta ligger resekommittén i startgroparna med nya idéer inför nästa vår får vi hoppas. STUTTGART BALLETT Stuttgartbaletten har en lång och rik historia, bland annat verkade den berömde Jean Jacques Noverre där under 1700-talet. Sitt nutida världsrenommé fick baletten under 1960-talet då den framstående koreografen John Cranko var dess chef och huvudkoreograf. Med baletter som Onégin, Romeo och Julia och Så Tuktas en Argbigga – som vi även haft glädjen att se på

Scroll to Top