Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kallelse till årsmöte

16 September 2020 kl. 18:00 21:00

Onsdagen den 16 september 2020 kl. 18.00 på PASCHENS MALMGÅRD, Bellevuevägen 10 (se vägbeskrivning på baksidan)
Frågor till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast den 6 september under adress: Gudrun Hougner, Sockerbruksgränd 10, 118 42 STOCKHOLM, eller e-post: Balettklubben@gmail.com

Ärade och kära medlemmar! Nu var det väldigt längesedan vi sågs. Balettklubben hoppas innerligt att ni alla mår bra och håller modet uppe i dessa konstiga tider.Vi skulle gärna vilja träffa er som har möjlighet på ett litet annorlunda årsmöte. Vi avser nämligen rivstarta säsongen med årsmötet redan i september !
Den tidiga starten har vi för att kunna ha möjlighet att träffas innan kylan sätter stopp för utomhusmöten. Årsmötet kommer att äga rum i ett stort partytält med plats för hundra personer. Det kommer alltså att finnas gott om utrymme för att hålla ”coronadistans”. Temperaturen kommer förhoppningsvis att vara acceptabel i tältet, men vi rekommenderar att man tar med en extra tröja.
Balettklubben bjuder även anmälda medlemmar på ett museibesök före årsmötet och inslag om operans kommande två balettuppsättningar under hösten. Efter årsmötet serveras den sedvanliga ”årsmötesmiddagen” till självkostnadspris.
(Bild: Stockholmskällan Larssons Ateljé. Paschens malmgård 15 april 1904 med köksbyggnad, stall och vagnhus på nuvarande adressen Bellevuevägen 10, f.d. Roslagsgatan 75)

Platsen för årsmötet är en av vår stads vackraste, om än lite bortglömd, nämligen PASCHENS MALMGÅRD (även kallad Paschens fåfänga) som är beläget inom Bellevueparken i Vasastan, Roslagstull. Gården byggdes 1757 för hovmålaren Carl Pasch, och köptes sedermera av Gustav III.
Då PASCHENS MALMGÅRD ligger 50 meter från CARL ELDHS ATELJÉMUSEUM avser vi bjuda på en guidad privatvisning av denna för årsmötets deltagare innan mötet börjar.
Program för onsdagen den 16 september:
1. 17.00 Visning av CARL ELDHS ATELJÉMUSEUM, Lögebodavägen 10, Bellevue. Anmälan krävs, senast 9/9!
2. 18.00 Balettklubbens årsmöte, PASCHENS MALMGÅRD, Bellevuevägen 10 (det är dock samma väg som Carl Eldhs Ateljémuseum, och bara ett par meter emellan…)
3. 19.00 Middag à 260 kr per person. Fisk eller vegetariskt alternativ anges vid betalning. Anmälan krävs senast 9/9!
(Bild: Stockholmskällan, Gunnar Söderberg. 11 februari 1960. Solskydd i trä vid Paschens malmgård, Bellevuevägen 10)

Scroll to Top